tisdag 12 oktober 2010

Fantastiskt

Fick ett fantastiskt mail av min fantastiska vän
som jag tycker faaaantastiskt mycket om.
Notera dumförklaringen i receptet som hon till sitt försvar
har bett om ursäkt för trots att den var nödvändigt.
Hon känner mig för väl.

Kycklinggryta- maddestyle

Två kycklingfiléer
En röd paprika (eftersom grön är äcklig)
En halv gul lök
Valfri mängd broccoli.
Typ två hekto färska champinjoner (om du inte vet vart de färska ligger så går det bra med burkchampinjoner också)
Matlagningsgrädde (typ två deciliter kanske. Men vill du ha mer sås så häll på mer grädde)
Curry
Kanel
Salt
Peppar
Paprikakrydda


1. Finhacka löken
2. Skär kycklingen i ganska små bitar (samma storlek som en fem-krona ungefär. Men de måste inte vara runda. Och kanske en cm tjocka)
3. Bryn löken i olja
4. Släng ner kycklingen med löken
5. Salta och peppra kycklingen
6. Medan kycklingen steks så kan du hacka paprikan och dela champinjonerna i fyra delar. Broccolin kan du också dela lite.
7. När kycklingen är ganska genomstekt (alltså inte rosa längre) så häll ner grönsakerna och svampen.
8. Häll i matlagningsgrädden.
9. Krydda ganska rejält med curryn, smaka av så det inte blir fööör mycket bara.
10. Häll på kanelen, du kan ta ganska rikligt för att det ska ge smak.
11. Smaka av och låt sen grytan puttra en stund medan du kokar nudlar.
12. Blanda ner de kokade nudlarna i grytan och servera gärna med mango chutney.


M m mmmmm!

Saknar min sugarpie

1 kommentar:

  1. Hon är ganska bra ändå den där Sugarpie. Och hon väntar tålmodigt på ett besök från storstan. <3

    SvaraRadera